Wat vond Maikel ervan? - Wat vond Jan ervan?

Wat vond ik ervan? - Lindy

Een onvergetelijke reis!
Als mensen me vragen wat ik van deze reis vond kan ik maar een ding zeggen: Geweldig! Iedere dag heb ik genoten. Ik denk dat het de mooiste reis is die ik ooit gemaakt heb. Ik heb zoveel nieuwe indrukken mogen opdoen van Duitsland, Oostenrijk en Italië. Er zijn zoveel leuke momenten om aan terug te denken: Het wegfietsen in Simpelveld. Regen, regen, regen! Het zien van de Rijn en deze een aantal dagen volgen. Koblenz. Lorelai. Uitgestrekte graanvelden in Duitsland. Kastelen. Eindeloos lange fietspaden. Schwarzwald & kersen. Dennengeur. Zonnestralen die ’s ochtends vroeg fel door het dichte bos heen schijnen. Pforzheim op een afstand zien liggen. Tübingen met de mooie bloemenbruggetjes. Koffie bij Rewe. Papa die plat gaat in een viswinkel. Me zorgen maken voor de Arlbergpas die uiteindelijk reuze meeviel. De Bodensee. Sprookjesachtig Lindau. Uitgestrekte wijnvelden. Hopvelden. De eerste blik op de Alpen. Die gigantische bergen steeds dichterbij zien komen, wat ook best spannend is. Weer in Landeck zijn, alleen nu niet in de winter. De Resschenpas met die verschrikkelijke tunnel! Ik kan de auto’s nog steeds horen. Bovenop de Resschenpas staan en gigantisch onweer zien aankomen, machtig. Een warme douche, na een h’le dag regen. De hele route van bovenop de Resschenpas tot bij Paul en Rutger in Bolzano. Geweldige tocht! De Weinstrasse. Zon! Flauwekullen met Paul en Rutger op de fiets als ze een stuk met ons meefietsen. Flinke windvlagen. De Alpen uitrijden. De saaie po-vlakte. Ferrara en Montagnana, leuke stadjes. De verrassing van Diana en Dinand! Het allermooiste stuk vond ik van Bologna de Apennijnen inrijden langs Florence en Sienna, tot Lago di Bolzena. Iedere dag was even mooi als de vorige in dit stuk. Prachtige natuur, dorpjes, steden, heuvels, echt prachtig! Het aankomen in Rome was voor mij geen hoogtepunt maar wel bijzonder. (Ik was liever doorgereden.) Ik heb iedere dag genoten van de reis, van het landschap, van de steden en dorpjes, van de natuur, van het buiten zijn, samen onzin uithalen op de fiets, het lachen, van alle nieuwe indrukken en vooral van het onderweg zijn.
Paul en Rutger, bedankt voor de leuke tijd onderweg, de pizza’s en de leuke reacties die jullie steeds gestuurd hebben op onze verhalen. Hartstikke leuk dat jullie zo met ons meegeleefd hebben! Diana en Dinand, bedankt voor jullie onverwachte bezoekje. Net wanneer mama er een moeilijke dag had hebben jullie haar met jullie komst helemaal opgebeurd. Betere timing kan volgens mij niet. Maikel bedankt voor het navigeren, zonder jou had ik oneindig veel kilometers extra moeten rijden. (Ik ben niet zo’n navigatiewonder.) Eef, mijn partner in crime wanneer we het echt t’ heet hadden om ons shirt nog aan te houden. Pap, bedankt voor alle avonturen die we met jou hebben meegemaakt. Bedankt dat je ons altijd meeneemt op weg naar het onbekende. En Mam! Last but definitely not least! Wat een geweldige prestatie heb jij geleverd deze vakantie. Heel knap dat je de camper veilig in Rome hebt gekregen met al die smalle weggetjes en drukke steden onderweg. Bedankt voor alle goede zorgen wanneer we kapot aankwamen bij jou. Wat was ik blij om jou iedere dag weer te zien.
Mijn top-3 leukste etappe's:
1. Etappe 17 Florence – Sienna
2. Etappe 7 Bodensee
3. Etappe 15 Bologna – Monte Il Fo
dd

Aug-09|09:19:50 Hoi allemaal! Bedankt voor al jullie leuke reacties! En janine, vandaag vertrekken we naar huis. Ik wil jou ook heel graag weer zien. Maar ik kan je zeggen, dat was zeker niet mijn laatste fietsvakantie. Ideeen genoeg! :)
Lindy
Aug-07|23:01:00 Lindy, gefeliciteerd met zo n prestatie. Ik doe het je niet na, ook niet op e bike. geniet nu nog lekker van je vakantie.
anja winkens
Aug-07|12:33:42 GEWELDIGE PRESTATIE en mooie ervaring, staat ook leuk op je CV.
pieterse
Aug-07|09:59:34 Heel goed gedaan zusje! Ik ben trots op je! Niks geen nieuwe ideeen krijgen en gewoon naar huis komen he :P. Ik heb je nu weer te lang niet gezien. Tot snel! X
Janine
Aug-06|22:25:10 Lindy, geweldig gedaan. Je zult volgend schooljaar wel fietsen naar nijmegen of niet. Bedankt voor de leuke boeiende verhalen.
carla
Aug-06|21:49:06 Lindy geweldig dat je het volgehouden hebt,klasse.
willy
Aug-06|18:39:34 Hoi Lindy. Van harte proficiat met deze geweldige prestatie. ook bij het lezen van jou verslag komen bij mij ook mooie gedachten op die ik tijdens mijn camino beleefd heb. Ook ik moet me een beetje inhouden bij het lezen van deze en ook van de andere verslagen. Ik weet zeker dat dit een hele mooie ervaring is voor je hele leven en je zult vaak aan bepaalde momenten terug denken. Dit weet ik gewoon zeker. Super dat jullie dit met zijn allen hebben kunnen doen. Een hele dikke kus en tot ziens.
Liesje
Aug-06|13:55:17 Proficiat Lindy, heel knap gedaan, vooral met een zere rug. Petje af.. Ik kan me zelfs voorstellen dat je niet wilt dat het eindigt en dat door wilt gaan.. Bedankt voor al je heerlijke verhalen, mooi om te lezen. Fijne dagen nog en gezellige terugreis. Liefs, Dinand en Diana
Diana
Aug-06|12:25:56 Hoi Martine! Bedankt voor je leuke reacties tijdens de reis! Jammer dat we je zoon niet hebben gezien onderweg. Haha! Ik kom binnenkort wel eens naar de fitness om de verhalen in real-life te vertellen. Heel leuk dat je met ons meegeleefd hebt! Groetjes Lindy
Lindy
Aug-06|12:22:08 Proficiat met je prestatie, geweldig. Een mooi verslag Lindy, bij het lezen kreeg ik tranen in mijn ogen.xxx
Martine
Naam:
Beschrijving:
Bevestigingscode: