Vorige Etappe - Volgende Etappe

Etappe 20 - De voorlaatste tocht!

Vandaag was eigenlijk een feest. We hebben onze 20e etappe gefietst! Na al die dagen zijn we gewend geraakt aan het fietsen en alles wat erbij komt kijken.
Waar we in het begin moesten nadenken over alles: moeten we ons fleecevest aantrekken voor de kou? Hoeveel brood en water heb ik vandaag nodig? Zou ik mijn regenpak aandoen, gaat het regenen? Moet ik me insmeren? Waar stop ik mijn Ipod? Waar zijn mijn fietshandschoenen? Is mijn camera opgeladen? Staat de GoPro klaar? Navigatie goed ingesteld?
Inmiddels is dit allemaal routine geworden wat ervoor zorgt dat onze voorbereiding ’s ochtends twee keer zo snel gaat, en we iets langer in bed kunnen blijven liggen.

Zoals iedere dag bedanken we Els voor haar goede zorgen en nemen voorlopig afscheid van elkaar. Wanneer we op de fiets stappen voelt dat nu gewoon goed. De eerste dagen hadden we veel last van zadelpijn. Ondanks de vaseline, sudocréme, en fietsbroekjes van de Aldi waren de eerste minuten op de fiets altijd erg wennen en proberen om een goede zitplek te vinden. Inmiddels fietsen we in onze gewone sportbroekjes zonder zeem, vaseline of sudocrème en hebben nergens meer last van. Onze zadels en achterwerken zijn inmiddels goed op elkaar afgestemd.

Wanneer we ons stuur vastpakken, vinden onze handen gemakkelijk de weg naar de meest comfortabele houding zonder dat we daarover na hoeven te denken. Wanneer sommige stukken weg eindeloos leken heeft Maikel de meisjes geleerd om zonder handen te fietsen. Vandaag oefenen we hier veel mee en maken er een wedstrijd van. Maikel is natuurlijk de winnaar, hij lijkt het oneindig lang te kunnen. Ook wanneer we met 60 km/uur naar beneden rollen. ‘Levensgevaarlijk’ volgens Jan. Jan is extra alert op de veiligheid sinds we in Italië rijden. Zeker wanneer het zo heet is dat de dames ook zonder shirt rijden. Dat vinden die Italianen maar al te interessant, maar met een man erbij gedragen ze zich. Het levert wel veel getoeter, duimen die omhoog steken, knipogen en vrolijke gezichten op. Maar ach, voor die paar mensen die we tegenkomen maakt dat niets uit.

We fietsen vandaag van het kratermeer van Bolzena naar het meer van Vico. We komen onderweg langs veel lavavelden, waar we her en der nog gigantische stukken tufsteen tegenkomen. Ook vandaag stoppen we weer voor een Italiaans ijsje dat met deze hoge temperatuur erg lekker smaakt. Tijdens de laatste kilometers fietsen we door hazelnootgebied. We zien ontelbaar veel hazelnootbomen en een groot deel van de wereldproductie schijnt ook vanuit deze streek te komen.

We hebben deze dag werkelijk iedere minuut genoten van de tocht. De wind langs je benen, de zon op je huid, het plezier dat we onderweg met elkaar beleven, het Italiaanse ijs, en de ontzettend mooie omgeving waar we doorheen fietsen. Wat zullen we dat allemaal ontzettend gaan missen wanneer deze reis voorbij is. Maar daar hoeven we voorlopig nog niet aan te denken want morgen mogen we nog voor een laatste keer op de fiets klimmen voor onze eindetappe naar Rome.
dd

Aug-05|08:00:39 Fietsteam! Vandaag komen jullie aan in Rome! Ongelofelijk.. van Simpelveld helemaal naar Rome, 1938 kilometers fietsen (Volgens jullie planning ;))! Dat is een prestatie waar ik diep respect voor heb! Ik ben trots op jullie! Nu jullie vanmiddag allemaal een zwaar voldaan gevoel hebben kunnen jullie ein-de-lijk genieten van een paar heerlijke dagen rust! Het is jullie dan ook gegund. Wanneer jullie precies terug zijn weet ik niet, maar ik kan niet wachten om jullie persoonlijk te feliciteren! Geniet van de laatste kilometers en de daarop volgende en verdiende rust! Grt. Rob
Rob
Aug-04|23:00:58 Goed gedaan allemaal. Nu genieten van de laatste fietsdag en Els de laatste rij-dag. Dan lekker paar dagen Rome en Jan, dan mag je eindelijk weer lekker rijden! Veel plezier. Liefs En groeten van ons.
Diana
Aug-04|22:47:26 Wat vind ik het toch jammer als aan deze tocht een einde komt. Ben zo verslaafd geraakt aan jullie verhalen. Geweldige prestatie . Tot snel.
carla
Aug-04|20:44:09 Jan lindy maikel eva veel succes de laatste rit en jan blijf oppassen want ik denk dat er in rome veel bekijks is voor je team.
willy
Aug-04|20:15:33 Alweer een mooi reisverslag , geniet vanavond extra van de rome-spanning morgen is dat historie. Morgen pizzas in Rome , geweldige prestatie van jullie fietsers en ook van Els natuurlijk..........
Pieterse
Aug-04|19:25:02 wat zal het raar zijn als jullie weer thuis zijn. En niet alleen voor jullie. Het is bij ons bijna een ritueel geworden. Na het eten even op de tablet en rome.sictma intikken. Kunnen we al dat onheil dat op het journaal zien weer goed verteren. Mona kan trouwens haar borstjes nat maken. Henk heeft bij de eerste les uitgelegd wat de honden en hun baasjes te wachten staat. Het lijkt wel of de gehoorzaamheid nu pas echt bijgebracht gaat worden. Dat wordt flink huiswerk maken. Geniet van Rome. Dat zal wel lukken. Rome is een stad die eigenlijk nooit teleurstelt.
francien en jan
Naam:
Beschrijving:
Bevestigingscode: