Vorige Etappe - Volgende Etappe

Etappe 15 - Over de Apennijnen

Het vertrek van vandaag was bijzonder omdat we tegelijk met Els van de camping afreden. Met 4 fietsers cirkelen we om de camper heen, het lijkt wel of we in colonne rijden. Maar al snel komt het punt waar Els rechts afslaat, en wij naar links afbuigen. Met een laatste zwaai sturen we Els op pad, hopen dat alles goed gaat vandaag en dat ze geen stomme wegafzettingen of moeilijkheden meer tegenkomt. Voordat we aan de track van vandaag beginnen laten de heren de leuke plekjes van Bologna zien die zij gisteravond al ontdekt hadden. Bologna is een ontzettend leuke stad die alles heeft wat je van een Italiaanse stad verwacht: een historisch centrum met leuke pleintjes, fonteintjes, winkelstraatjes, terrasjes en sfeervolle arcades. Op het piazza Maggiore vragen we een Italiaanse man of hij een foto van ons wil maken. Natuurlijk wil hij dat doen, maar helaas blijkt dat hij nog nooit een smartphone in zijn hand heeft gehad. Na 6 foto’s met zijn vingers voor de lens, komt een andere Italiaan helpen. We bedanken de eerste man toch heel hartelijk, en gaan staan voor de 2e. Maar ook deze heeft er moeite mee. Na een paar foto’s van de grond, onze voeten en zijn vingers besluit Maikel dat hij zelf de foto wel kan maken. Toch geven we de 2e Italiaan ook een applaus voor de prachtige foto en hij loopt trots weg. Wanneer we de Apennijnen inrijden fietsen we eerst door een groen, intiem dal. Daarna stijgen we in het prachtige heuvellandschap tot 920 meter. Het bosrijke gebied is heerlijk om doorheen te rijden op deze warme dag. Om 10 uur ’s ochtends stijgt het kwik al tot 31 graden. De rest van de middag genieten we van ieder panoramablik dat ons na iedere bocht weer tegemoet komt. Als we ’s middags op de camping komen, zit Els weer lekker in haar stoeltje. Ze vertelt ons dat haar tocht prima is verlopen, dat ze zelfs wat foto’s heeft kunnen maken van de mooie omgeving onderweg. Dat vinden we fijn om te horen! Als we net een kopje koffie willen drinken, stopt er ineens een golfkarretje voor onze plek. We kunnen onze ogen niet geloven. Het duurt een seconde of 3 voor we ze herkennen: “Diana en Dinand! Wat doen jullie nou hier? Jullie zouden toch in Elba zijn?! Wat een leuke verassing!” We kussen elkaar gedag en kunnen eigenlijk nog niet geloven dat ze echt hier zijn! Els is helemaal perplex maar haar ogen stralen, geweldig om te zien. We gaan met de hele groep uiteten en wat is het gezellig. Zo gezellig dat de vrouw aan het tafeltje naast ons zich steeds bij ons gesprek wil mengen, en het lijkt wel of ze dat leuker vindt dan het gesprek met haar eigen man? Daarna komen Diana en Dinand nog bij ons een drankje drinken en kunnen we lekker bijkletsen, wat hebben we gelachen! D&D bedankt voor de geweldige verassing van vandaag, jullie hebben een leuke dag nóg leuker weten te maken!
dd

Jul-31|09:33:14 Hoi Allemaal, weer een hele leuke foto-reeks! Heel erg leuk om steeds de foto-s te zien :) Knap hoor Maikel van jou dat je zo goed de site onderhoud! X
Janine
Jul-29|10:30:13 Hier een groet aan de webmaster , onze reactie wordt niet meer geplaatst.??????????
Paul
Jul-29|10:13:16 Maikel, wat een geweldige foto met die UFO... Uniek in Italia! Waar zijn de aliens? Hahaha
Of zitten die nog op de fiets?
Diana
Jul-29|00:47:57 Hallo allemaal,

Morgen dus naar Florence, waar wij vorige week zo hebben genoten. We zaten voor het palacia Vecchio toen er ineens een symphonieorkest begon te spelen.
Tip: Op 30 juli om 21.15 is er nog een concert ...
Veel plezier en blijf schrijven en fotoos maken!
Frank & Annet
Naam:
Beschrijving:
Bevestigingscode: