Vorige Etappe - Volgende Etappe

Etappe 10 - Naar Bolzano

We worden wakker en het regent alweer/nog steeds. We pakken ons goed in en beginnen aan de prachtige tocht. Na het stijgen van gister dalen we vandaag erg veel. De eerste kilometers krijgen we dus cadeau. Wel komen we weer in dezelfde cours terecht als gister. Wat erg leuk is want sommige mensen moedigen ons ook aan. Kan je het geloven? Met onze e-bikes? Maar we kunnen er wel mee lachen. We fietsen door prachtige Italiaanse dorpjes, met leuke pleintjes, fontijntjes en bloemenveldjes. Vanaf de Resschenpas hebben we een geweldig uitzicht over Zuid-Tirol. We rollen het dal in en al snel merken we dat het weer beter begint te worden. De regenpakken kunnen uit en we fietsen in ons T-Shirt verder. Als we achter ons kijken zien we de mist en regenwolken in de bergen hangen. En als we voor ons kijken zien we een bewolkte lucht waar een schuchter zonnetje doorheen probeert te breken. We gaan dus de goede kant op en dat maakt de zin om harder te trappen alleen maar meer. Rond het middaguur treffen we Paul, Rutger en Els langs onze route. Hartstikke leuk om te pauzeren met deze toppers. De heren zijn zo galant geweest om Els al eerder tegemoet te rijden in hun 007-wagen (de Westfield) om haar naar de camping te loodsen. We drinken een kopje koffie met zijn allen en het is al meteen reuze gezellig, maar wij hebben nog 60 kilometer te gaan. De mannen scheuren weer weg in hun Westfield met Els erachteraan, en ons wacht nog een prachtige rit tussen de fruitgaarden van Noord Italië. Ook stoppen we onderweg op aanraden van Paul bij een immens grote waterval. Bijzonder om te zien! We ronden de route af door de Weinstrasse, een weg vol wijngaarden. Het is hier niet alleen heel mooi maar het ruikt overal ook lekker naar bloemen, kruiden, fruit of brood. Een paar kilometer voor de camping staan Paul en Rutger ons op te wachten en we fietsen het laatste stuk samen naar de camping. Gezellig met zo’n grote groep! Rutger crost voorop en we maken nog een groepsfoto bij een kasteeltje. Wanneer we aankomen op de camping gaan Jan, Paul en Maikel nog naar een fietsenwinkel. Lindy, Eva en Rutger vermaken zich in het zwembad. Als feestelijke afsluiting van de dag trakteert Pieterse nog op pizza’s die uitzonderlijk goed smaken! Mannen, bedankt voor de leuke dag!
dd

Jul-24|21:32:59 Hartstikke leuk, jongens en meiden. Op naar de volgende etappe! Xxxx lieve groeten vanuit Elba, Diana en Dinand
Diana
Jul-24|16:40:40 Hele leuke dag met jullie gehad was erg gezellig,nog bedankt voor het testen van mijn Canaal-Digitaal kaartje (kapot gvd alleen bvn en Duitse zenders).........
pieterse
Jul-24|14:36:02 Wat geweldig leuk om jullie meeslepende verhalen te lezen en de mooie fotoos te bekijken. Het is net of we er zelf bij zijn. Alleen niet zo vermoeiend. Ook leuk de twee kanten van de reis.
De twee fietsende olifanten die jullie hebben gezien zijn vast en zeker de gereicaneerde olifanten van Hannibal. Dat zij jullie begeleiden op de reis, moet wel een goed teken zijn. Om even te plagen. Terwijl de laatste dagen de regen van het scherm spat, zitten wij te puffen in de zon. Hopelijk staat jullie dat ook nog te wachten. Ga zo door. Wij blijven de verhalen wel hangend in leunstoel volgen.
Francien en Jan
Jul-24|11:44:16 Janine heeft mij zo enthousiast gemaakt met haar verhalen dat ik zelf jullie reisverslagen terug ben gaan lezen! Zo leuk en bijzonder dat jullie dit samen doen! Veel respect ook voor mama Els om in haar eentje, nou ja eigenlijk niet helemaal alleen maar met maatje Mona, met de camper te reizen! Knap hoor! Nou fiets ze nog, veel succes en vooral heel veel plezier! Groetjes!
Kim
Jul-24|09:34:41 Oooo dat is een leuke dag zeg! Wat gezellig en lief van de heren Pieterse dat ze jullie zo begeleid hebben! Super leuk! En heerlijk die pizza :)
Janine
Jul-23|23:28:35 Hoi allemaal. Super wat jullie tot nu toe bereikt hebben. Ik kan me het heel goed voorstellen dat het niet altijd even gemakkelijk is. Ook voor jou Els, heel veel respect. Het zijn hele mooie verhalen die ik gelezen heb. Geniet er vooral van. Ik wens jullie verder een Bon Camino. Liesje
Liesje
Jul-23|13:30:43 Ik kan al dat heerlijks tot hier ruiken, hmmmmmm
anja
Naam:
Beschrijving:
Bevestigingscode: