Vorige Etappe - Volgende Etappe

Etappe 9 - Over de Resschenpas

Toen de wekker vanochtend om 7.00 uur ging vonden we dat nog wat vroeg en hebben we nog een uurtje langer geslapen. Vandaag rijden we de Resschenpas, dat houdt in meer hoogtemeters (top: 1600 meter) en minder kilometers dan we gewend zijn (53 km.). We vertrekken pas rond 10 uur want het regent pijpenstelen en het is zo gezellig in de camper bij Els. Als Jan vertelt dat dit een van de mooiste etappes wordt hebben we er weer helemaal zin in, regen of geen regen. Door het natte wegdek, het opspattende water, harde wind en het donkere weer rijden we niet naast elkaar, maar ieder voor zich. Maikel en Eva rijden met een aardig tempo door terwijl Lindy en Jan nog wat filmpjes maken van mooie plaatsjes. Zo komen we langs de plaats waar de coverfoto van de Reitsmaboekjes is genomen. Wel zo leuk om even te filmen hoe Jan daar door de stromende regen langs komt fietsen. We fietsen een stuk langs de Inn, een rivier waarin we twee raftbootjes zien die het hard stromende water trotseren. Via de Kajetansbrücke steken we de grens over van Oostenrijk naar Zwitserland. Hier komen we in het gebied van een mountainbikewedstrijd terecht. De renners worden ondersteund door verschillende volgauto’s, wegaangevers, en het ziet er allemaal erg indrukwekkend uit. Bij de Martinabrück houden we even pauze, en steken we de grens naar Oostenrijk weer over om aan de Resschenpas te beginnen. Het is prachtig om te zien hoe snel je het dorpje waar je net nog was steeds kleiner ziet worden. Ook de regenwolken die nog steeds in de bergen hangen komen steeds dichterbij en ineens zie je dat er zelfs al een paar onder je zweven. Om 1 uur komen we aan bij Italiaanse grens en iets later bij de Resschensee, een prachtig meer waar we langs fietsen naar de camping. Onderweg wijst Jan naar kerkje waarvan alleen de kerktoren nog te zien is, de rest van de kerk staat onderwater sinds de Resschensee een stuwmeer is geworden. Heel bijzonder om te zien. Wanneer we aankomen zijn we blij om weer bij Els te zijn. De regen heeft ons namelijk onophoudelijk vergezeld tijdens de tocht en een warme douche en kopje soep zijn dan een welkome afwisseling. Iedereen nestelt zich op zijn eigen plek om weer warm te worden. (het is hier 13 graden). En al snel vallen Lindy, Eva en Maikel in slaap. Jan is echter nog topfit en voelt zich naar eigen zeggen alsof hij nog bomen uit de grond kan trekken. We hebben al zin in morgen want dan fietsen we naar Paul en Rutger, die ons pizza’s hebben beloofd. Een mooie motivatie voor als we morgen weer in de regen op de fiets stappen want de weersvoorspelling is er niet beter op geworden. Paul & Rutger, we komen eraan!
dd

Jul-23|23:00:28 Hallo vrienden, wat zijn jullie goed bezig!!!! Jullie moeten toch een topconditie hebben om jaloers op te zijn Superrrrrr. Nog even volhouden ik "fiets" met jullie mee.
Doeii
carla
Jul-22|15:44:14 He Kanjers! Na lang wachten dan ook een berichtje van mij.. nogal een drukke agenda zoals jullie weten ;)! Hopelijk zitten jullie inmiddels bij Paul en Rutger aan de pizza.. Dat hebben jullie wel verdiend als ik de verhalen zo lees (ok ok Janine leest ze voor..)!! Wat een tocht.. ik vind het echt ongelofelijk knap wat jullie presteren! Ga zo door! Jullie zijn na vandaag over de helft, dus omdraaien heeft nu geen zin meer ;). Het weer zal steeds mooier worden (achter de bergen) dus een mooi vooruitzicht zal jullie door het tweede deel helpen! Nogmaals, complimenten voor jullie prestatie tot nu toe! Chapeau! Heel veel succes met de tweede helft en vooral veel plezier!! Groeten vanuit een mooi stekkie in het zonnige Welten!!
Rob
Jul-21|22:54:15 Oooo wat leuk dat jullie morgen bij Paul en Rutger zijn! Heel veel plezier en houd de moed erin! Jammer van die vele regen, anders zouden jullie vast mooi uitzicht hebben gehad, hopelijk komt de zon snel weer, maar tot dan, fiets voorzichtig, vooral met afdalen zal het glad zijn :O dikke kus
Janine
Naam:
Beschrijving:
Bevestigingscode: